Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено новий зразок акту, який складають на митниці при пошкодженні товару

18 квітня 2018, 15:00
2424
0
Реклама

Мінфін затвердив форму акта про невідповідність товарів відомостям, зазначеним у документах, необхідних для здійснення їх митного контролю, про пошкодження товарів, їх упаковки чи маркування або про їх втрату (далі - акт).

Підприємства, які переміщують товари через митний кордон України, складають акт у присутності посадової особи митниці ДФС, у зоні діяльності якої виявлено:

· невідповідність товарів відомостям, зазначеним у документах, необхідних для здійснення їх митного контролю;

· пошкодження товарів, їх упаковки чи маркування;

· повну або часткову втрату товарів.

Акт може складатися у 4 примірниках, за потреби - у більшій кількості примірників (перший примірник призначений для підприємства, що переміщує товари через митний кордон України, другий - для митниці ДФС за місцем його складання, третій - для митниці ДФС призначення (якщо акт складається в зоні діяльності митниці призначення, третій примірник не складається), четвертий - для власника товару, додаткові примірники - декларанту, відправнику, отримувачу тощо).

Митниці ДФС, якими товари будуть декларуватися відповідно до обраного декларантом (уповноваженою ним особою) митного режиму, в обов'язковому порядку прийматимуть акти, подані підприємствами, що переміщують товари, незалежно від місця їх складення та враховуватимуть зазначену в них інформацію при визначенні додаткових форм та обсягу митного контролю з метою недопущення митних правопорушень.

Водночас, втратив чинність наказ Державної митної служби України "Про затвердження форми акта про невідповідність товарів відомостям, зазначеним у потрібних для здійснення митного контролю документах, про пошкодження товарів чи їх упаковки або маркування" від 18.11.2002 р. № 630.

Наказ Мінфіну від 15.03.2018 р. № 364

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини