Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи сплачувати рентну плату за воду, що використовується для потреб зовнішнього благоустрою

25 квітня 2018, 12:30
834
0
Реклама

Підприємство, що має на балансі насосну станцію, використовує воду, яку вилучає, для зовнішнього благоустрою, а також відпускає іншим підприємствам, які використовують її як для благоустрою, так і для інших цілей. Відповідне підприємство (власник насосної станції) звернулось до контролерів із запитом про порядок обчислення рентної плати за викладених умов.

ГУ ДФС у Запорiзькiй областi в ІПК від 17.04.2018 № 1668/ІПК/08-01-12-03-06 роз'яснило: керуючись пп. 255.4.3 ПКУ, підприємство не є платником рентної плати за обсяги води, використаної для зовнішнього благоустрою підприємством, але не за обсяги води передані, у користування іншим суб'єктам господарювання.

Нагадаємо, згідно з пп. 255.4.3 ПКУ рентна плата не справляється за воду, що використовується для потреб зовнішнього благоустрою територій міст та інших населених пунктів.

Свою позицію контролери аргументували, зокрема, посиланням на пп. 255.11.12 ПКУ, згідно з яким якщо водокористувачі, які повністю утримуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, використовують обсяги води для господарської діяльності, направленої на отримання доходу в грошовій, матеріальній або нематеріальній формах, рентна плата обчислюється на загальних підставах з усього обсягу використаної води (тож, найімовірніше, підприємство, що звернулось із запитом, є комунальним або державним).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини