Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібно платникам місцевих податків змінювати місце обліку у разі створення ОТГ

27 червня 2018, 12:30
308
0
Реклама

У разі створення об'єднаної територіальної громади (далі - ОТГ), адміністративний центр якої знаходиться у районі іншому, ніж місце виникнення обов'язків нарахування та сплати податків (зокрема, це стосується місцевих податків), платники мають стати на податковий облік до органу ДФС за місцем знаходження адміністративного центру утвореної ОТГ.

Про це повідомила ДФС в листі від 16.05.2018 р. № 16794/6/99-99-07-02-01-15 та водночас відзначила: у день взяття на облік платника податків в органі ДФС за новим місцезнаходженням відбувається передача ІКП з попереднього місця обліку платника до нового місця обліку платника. Це передбачено Порядком ведення органами Державної фіскальної служби України оперативного обліку податків, зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженим наказом Мінфіну від 07.04.2016 р. № 422.

Liga:REPORT - сучасний хмарний сервіс для реєстрації податкових накладних: легко створювати (є підказки по заповненню); усе в одному вікні; звірка з ЄРПН; масова відправка; а незабаром - контроль ризикованості блокування ПН.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини