Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці звертають увагу на обов'язковість подання копії договору оренди земельної ділянки

3 серпня 2018, 14:30
661
0
Реклама

Платником орендної плати є орендар земельної ділянки.

Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки (п. 288.1 ПКУ). Договір оренди земель державної і комунальної власності укладається за типовою формою, затвердженою КМУ.

Податковий період, порядок обчислення орендної плати, строк сплати та порядок її зарахування до бюджетів застосовується відповідно до вимог ст. ст. 285 - 287 ПКУ.

Податківці звертають увагу, що відповідно до ст. 25 Закону України "Про оренду землі" від 06.10.1998 № 161-XIV орендар земельної ділянки зобов'язаний у п'ятиденний строк після держреєстрації договору оренди земельної ділянки державної або комунальної власності надати копію договору відповідному органу доходів і зборів.

Яким чином взяти в оренду земельну ділянку, який при цьому договір укладається і які умови договору вважаються істотними. Також як розрахувати суму орендної плати дізнайтесь за посиланням.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини