Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фіксуємо страховий стаж в листку непрацездатності: роз'яснення Фонду соцстраху

2 листопада 2018, 15:00
377
0
Реклама

Загальні вимоги щодо заповнення листка непрацездатності (далі - ЛН), а саме:

-лицьовий бік бланка ЛН заповнюється лікуючим лікарем або молодшим медпрацівником з медичною освітою;

- зворотній бік бланка ЛН заповнюється за місцем роботи застрахованої особи;

- записи в ЛН здійснюються розбірливим почерком, без помарок, синім, фіолетовим або чорним чорнилом, визначено п. 1 Інструкції № 532 від 03.11.2004 р. № 532/274/136-ос/1406. Також даною інструкцією встановлений зразок та технічний опис ЛН.

Крім того, Інструкція № 532 визначає порядок заповнення лицьового боку бланка ЛН. Інших вимог щодо заповнення його зворотного боку, Інструкцією не врегульовано.

Згідно із затвердженим зразком зворотний бік бланка ЛН заповнюється комісією по соцстрахуванню або уповноваженою особою страхувальника, працівниками відповідних структурних підрозділів підприємства, зокрема дані щодо стажу - відділом кадрів або уповноваженою особою.

З огляду на викладене, у разі необхідності зазначення конкретної інформації щодо стажу (у місяцях) Фонд вважає за можливе внесення до відповідної частини бланка ЛН відділом кадрів або уповноваженою особою крім загальних даних щодо стажу (шляхом підкреслення відповідного періоду) ще і додаткової інформації щодо стажу застрахованої особи у місяцях.

За даними Фонду соціального страхування України.

Від помилок, як відомо, не застрахований ніхто. Тим паче, що лікарняні листи оформлюють "вручну", тож тут не можна відкидати людський фактор. Хто та які помилки в лікарняному має виправляти - розглянуто в статті.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал в Telegram і сторінку в Facebookщоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини