Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕЦП, ініціали та прізвище особи, яка склала ПН належать різним особам: чи буде ПК

16 листопада 2018, 11:15
292
0
Реклама

На дату виникнення податкових зобов'язань платник ПДВ зобов'язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи та зареєструвати її в ЄРПН у встановлений ПКУ термін.

При цьому податкова накладна, складена та зареєстрована в ЄРПН, є для покупця товарів/послуг підставою для нарахування сум ПДВ, що відносяться до податкового кредиту (п. 201.10 ПКУ). Чи ж можна визнавати податковий кредит на підставі податкової накладної, якщо ЕЦП на такій податковій накладній, ініціали та прізвище особи, яка її склала, належать різним особам?

Враховуючи те, що законодавством не передбачено накладення на податкову накладну будь-яких інших підписів, окрім підписів платника або уповноваженої ним особи, то реквізит «ініціали та прізвище особи, яка склала податкову накладну» повинен заповнюватись відповідно до ініціалів та прізвища особи, яка здійснює накладення на податкову накладну свого електронного підпису.

При цьому невідповідність електронного підпису, що накладається на податкову накладну при її реєстрації в ЄРПН, ініціалам і прізвищу особи, яка склала податкову накладну, не може бути єдиною підставою для невизнання податкового кредиту за такою податковою накладною.

Таке роз'яснення ДФС опублікувала в підкатегорії 101.13 системи «ЗІР».

До речі, з 1 грудня порядок складання податкових накладних і розрахунків коригування буде оновлено. Про це читайте в матеріалі «Податкова накладна та порядок її заповнення: оновлення - 2018» сервісу «Інтерактивна бухгалтерія».

Для отримання доступу до матеріалів сервісу «Інтерактивна бухгалтерія» - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини