Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці взялись за зниження ризиків ввезення заборонених і небезпечних товарів через поштові й експрес-відправлення

17 листопада 2018, 14:00
270
0
Реклама

Прес-служба ДФС повідомляє про те, що з початку 2018 р. митницями ДФС складено більше 200 протоколів про порушення митних правил, виявлених під час ввезення (пересилання) товарів у поштових та міжнародних експрес-відправленнях.

ДФС брала участь у розробці законопроекту № 9260 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів", який було внесено 05.11.2018 р. Кабміном до ВР та 08.11.2018 р. прийнято у першому читанні.

Відповідно до положень цього законопроекту неоподатковувана вартість одного поштового відправлення для фізособи-отримувача у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника зменшується зі 150 євро до 100 євро. На перехідний період з 1 січня 2019 р. по 30 червня 2019 р. для фізособи-отримувача така неоподатковувана вартість одного поштового відправлення становитиме 150 євро.

Для юрособи - одержувача або ФОП не оподатковуватимуться товари, сумарна митна вартість яких в одному поштовому міжнародному відправленню або в одному вантажі експрес-перевізника становитиме 150 євро.

Про правила оподаткування закордонних посилок саме для фізосіб, читайте в статі "Особливості оподаткування закордонних відправлень для українців" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини