Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За "комунальний" борг підприємства будуть відповідати і його керівники, і його засновники

19 листопада 2018, 14:30
721
0
Реклама

Головне управління ДФС у Херсонській області, АРК та м. Севастополі, повідомляє про те, що за податкові борги перед державою відповідає і засновник, і керівник.

Внаслідок доведення до банкрутства комунального підприємства, суд поклав субсидіарну відповідальність у сумі майже 2,6 млн. грн. на Каховську міську раду та орган управління майном - виконавчий комітет Каховської міської ради. Адже, відповідно до законодавчих норм, за податкові борги підприємств відповідальність покладається на їх засновників - фізичних або юросіб, або на органи місцевого самоврядування.

Після тривалих апеляційних оскаржень 18.10.2018 р. Верховний суд прийняв рішення стягнути солідарно з Каховської міської ради та з Виконавчого комітету Каховської міської ради на користь Комунального підприємства грошові кошти в сумі 2 565 642,11 грн.

Висновок один: у разі нехтування чинним податковим законодавством України, за накопичення значних боргів по сплаті податків до бюджетів різних рівнів відповідати доведеться своїм майном усім, хто пов'язаний із здійсненням підприємницької діяльності платника - і його керівникам, і засновникам таких боржників.

Про плани Мінфіну оновити Порядок надання довідки про відсутність податкового боргу. Про це читайте в статті "Порядок отримання довідки про відсутність податкового боргу буде оновлено" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи "ЛІГА:ЗАКОН" - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини