Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінсоцполітики презентувало проект із монетизації субсидій

22 листопада 2018, 10:35
258
0
Реклама

Продовжується поетапне запровадження механізму надання житлових субсидій населенню у готівковому вигляді, який спрямований на стимулювання їх до раціонального споживання комунальних послуг з урахуванням інтересів виконавців комунальних послуг, зокрема в частині своєчасної та повної оплати споживачами, які отримують житлові субсидії, спожитих послуг.

Кабмін оприлюднив проект Постанови яким пропонується через механізм надання житлових субсидій населенню у грошовій формі реалізувати реформу енергетичного сектору в частині стимулювання економного споживання житлово-комунальних послуг громадянами, які отримують житлову субсидію, мотивуючи отриманням грошової винагороди за результатами опалювального періоду, а також передбачається посилення соціальної підтримки найменш захищених категорій населення та максимально можливого нівелювання складнощів отримання житлової субсидії окремими категоріями громадян.

В проекті зазначено що з 1 травня 2019 р. призначення житлової субсидії домогосподарствам, які таку субсидію одержували протягом опалювального періоду 2018-2019 років не у грошовій формі, здійснюється лише після подання нових заяви і декларації, в яких обов'язково зазначається номер мобільного телефону заявника.

Очікувана схема виглядатиме наступним чином. Житлова субсидія на оплату внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку, за абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами, а також житлово-комунальних послуг надається:

· громадянам, які звернулися за призначенням житлової субсидії до 31 грудня 2018 року, - за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам шляхом перерахування коштів на рахунки управителів багатоквартирного будинку та виконавців комунальних послуг;

· громадянам, які звернулися за призначенням житлової субсидії з 1 січня 2019 року, - за рахунок коштів, передбачених Мінсоцполітики у державному бюджеті для виплати житлової субсидії у грошовій формі шляхом перерахування коштів на рахунок в АТ „Ощадбанк” на підставі укладеного між Мінсоцполітики та АТ „Ощадбанк” договору з подальшим переказом АТ „Ощадбанк” таких коштів на рахунки управителів багатоквартирного будинку та виконавців комунальних послуг, які в подальшому ними розподіляються на особові рахунки одержувачів житлових субсидій.

Читайте також статтю "ОСББ: організаційні питання" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини