Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Член ФГ отримав свою частину доходу після його розподілу: оподатковуємо та відображаємо у ф. № 1ДФ

23 листопада 2018, 08:30
186
0
Реклама

Як відомо, одержаний фермерським господарством дохід визначається за видами діяльності та в цілому по господарству. Він зменшується на суму витрат за рахунок прибутку. Визначений дохід розподіляється між членами господарства пропорційно трудовому внеску кожного з них і використовується для визначення заробітку, утримань та відрахувань на соціальні заходи згідно з чинним законодавством.

Доходи членів фермерських господарств, одержані від виконання трудової функції в цих господарствах за рахунок розподілу доходу (прибутку) таких господарств, повинні включатися до місячного (річного) оподатковуваного доходу цих платників податку та оподатковуватися з урахуванням пп. 164.2.20 ПКУ за ставкою 18%.

Крім того, особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов'язані, зокрема, подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого розташування. Такий розрахунок подається лише в разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного періоду (пп. "б" п. 176.2 ПКУ).

Згідно з Довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 р. № 4, доходи членів фермерських господарств, одержані від виконання трудової функції у цих господарствах за рахунок розподілу доходу (прибутку) таких господарств, відображаються за "127" ознакою доходу.

Підкатегорія 103.25 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ

Читайте статтю "Орендуємо паї у фізосіб: що має знати аграрій" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини