Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фінустановам оновили порядок надання звітності

6 грудня 2018, 11:30
402
0
Реклама

Нацкомфінпослуг своїм розпорядженням від 18.09.2018 № 1635 затвердила зміни до Порядку № 3840.

Відтепер у цьому Порядку, уточнено, що:

• фінансові компанії (у тому числі фінансові компанії - управителі, фінансові компанії - адміністратори, фінансові компанії групи А і групи Б);

• фінансові установи - юрособи публічного права;

• довірчі товариства та лізингодавці;

- подають звітність, передбачену цим Порядком, в електронній формі з дотриманням вимог Закону про електронні документи та Закону про електронні довірчі послуги.

Крім того, обов'язковим реквізитом звітності, яка надається до Нацкомфінпослуг, є кваліфікований електронний підпис відповідно до законодавства у сфері електронних довірчих послуг:

• для фінансових компаній (у тому числі фінансових компаній - управителів, фінансових компаній - адміністраторів, фінансових компаній групи А і групи Б), фінансових установ - юросіб публічного права, довірчих товариств - підписи керівника та головного бухгалтера фінустанови;

• для лізингодавців - підписи керівника та головного бухгалтера юрособи, у разі відсутності у штаті підприємства головного бухгалтера - два підписи керівника юрособи.

При цьому звітність може бути подано у формі документа на папері лише на підставі окремого рішення Нацкомфінпослуг щодо окремої фінансової установи.

Документ набрав чинності 23.11Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини