Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посадові оклади в держорганах на 2019 рік: замість розмірів пропонують коефіцієнти

20 грудня 2018, 10:30
1599
0
Реклама

Мінсоцполітики оновило раніше розроблений проект постанови КМУ "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо впорядкування структури заробітної плати працівників державних органів, судів, органів та установ системи правосуддя у 2019 році".

Що ж у ньому нового пропонує профільне міністерство?

По-перше, в схемах посадових окладів на посадах державної служби за групами оплати праці з урахуванням юрисдикції державних органів у 2019 році уже не побачите звичних розмірів посадових окладів. Натомість пропонується ввести коефіцієнти співвідношення до мінімального посадового окладу.

https://buh.ligazakon.net/ua/news/184159_derzhsluzhbovtsyam-zblshili-posadov-okladi-na-2019-rk

По-друге, посадові оклади на посадах державної служби за групами оплати праці з урахуванням юрисдикції державних органів визначатимуться шляхом множення мінімального розміру посадового окладу групи 9 у державних органах, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення, який становить 2 розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня 2018 року, на відповідний коефіцієнт. У разі коли посадовий оклад визначений у гривнях з копійками, цифри до 4,99 відкидаються, від 5 і вище - заокруглюються до десяти гривень.

Зверніть увагу! У п. 8 "Прикінцевих положень" Закону про Держбюджет-2019 прописали: у 2019 році для визначення посадових окладів, зарплати, грошового забезпечення працівників державних органів як розрахункова величина має застосовуватися прожитковий мінімум для працездатних осіб, установлений на 1 січня 2018 року (тобто 1762 грн замість 1921 грн). Якщо керуватися нормою про визначення посадових окладів із прожиткового мінімуму на 01.01.2018, то мінімальний посадовий оклад держслужбовців має становити з 01.01.2019: 1762 грн х 2 = 3524 грн.

На які показники вплинуло підвищення мінімальної зарплати й прожиткового мінімуму в 2019 році читайте в газеті "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Новорічні знижки до 70%

Тільки до кінця цього тижня знижки на видання та системи ЛІГА:ЗАКОН. Хутчіше за покупками!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини