Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із місцевого бюджету компенсують встановлення індивідуального опалення: що з ПДФО

26 грудня 2018, 11:30
888
0
Реклама

Серед основних повноважень органів місцевого самоврядування у сфері теплопостачання слід виокремити затвердження місцевих програм розвитку у сфері теплопостачання, участь у розробці та впровадженні державних і регіональних програм у цій сфері.

Водночас, згідно з положень ПКУ, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається, зокрема, сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги у вигляді адресних виплат та надання соціальних і реабілітаційних послуг відповідно до закону, житлових та інших субсидій або дотацій, компенсацій (включаючи грошові компенсації інвалідам, на дітей-інвалідів при реалізації індивідуальних програм реабілітації інвалідів, суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги інвалідам з Фонду соціального захисту інвалідів згідно із законом.

Проте, як зазначила ДФС, якщо відшкодування понесених фізичною особою витрат на встановлення індивідуальною опалення в багатоквартирних будинках здійснюється селищною радою за рахунок коштів, передбачених у місцевому бюджеті на відповідний рік, то сума такою відшкодування може бути віднесена до категорій доходів, визначених п.п. 165.1.1 ПКУ, які відображаються під "128" ознакою доходу.

ІПК ДФС від 14.12.2018 р. № 5231/5/99-99-13-01-01-16/ІПК

Читайте також статтю "Зміни до ПКУ - 2019: чого очікувати щодо ПДФО та ЄСВ" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини