Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна застосовувати портативний РРО для розрахунків біля квартири клієнта

26 грудня 2018, 12:50
352
0
Реклама

Як відомо, господарська одиниця - це стаціонарний або пересувний об'єкт, у тому числі транспортний засіб, де реалізуються товари чи надаються послуги та здійснюються розрахункові операції. Водночас РРО може застосовуватись тільки у тій господарській одиниці, яка зазначена у реєстраційному посвідченні РРО.

Якщо звернутись до Постанови від 12.02.2013 р. № 42 то в ній вказано наступне: переказ коштів можливо проводити за допомогою платіжних пристроїв та через пункти приймання готівки (робоче місце працівника, облаштоване технічним пристроєм із відповідним програмним забезпеченням, що формує електронний документ на переказ готівки), а отже здійснення переказу коштів поза межами робочого місця працівника не передбачено.

З огляду на це ДФС вважає, що суб'єкт господарювання має право застосовувати РРО тільки у тій господарській одиниці, яка зазначена у реєстраційному посвідченні.

ІПК ДФС від 14.12.2018 р. № 5229/6/99-99-14-05-01-15/ІПК

Читайте також статтю "Революційні РРО/КОРО - покращення від Мінфіну: що потрібно знати" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини