Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін продовжить верифікацію отримувачів пенсій, субсидій та пільг у 2019 році

26 грудня 2018, 14:50
1148
0
Реклама

11 жовтня 2018 року КСУ визнав неконституційними деякі положення Бюджетного кодексу України, які дають Мінфіну право отримувати інформацію, що містить персональні дані. Йдеться про рішення КСУ від 11.10.2018 р. № 7-р/2018.

Втім, завдяки Закону України від 22.11.2018 р. № 2621-VIII, що запрацює із 01.01.2019, Мінфін знову отримав право на безоплатне отримання інформації, що містить банківську таємницю, персональні дані, та на доступ до автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів та банків даних, держателем (адміністратором) яких є державні органи або органи місцевого самоврядування.

Такий доступ до інформації необхідний для здійснення повноважень з контролю за дотриманням бюджетного законодавства в частині верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат, які здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування, з метою забезпечення адресності та недопущення призначення, нарахування та/або здійснення неправомірних соціальних виплат.

Які причини та підстави для включення підприємства до плану перевірок податківців на поточний рік? Про це читайте в газеті "Інтерактивна бухгалтерія.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини