Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що загрожує податковому агенту за утримання ПДФО не в повному обсязі

27 грудня 2018, 15:00
389
0
Реклама

Що загрожує податковому агенту, який при виплаті доходу найманому працівнику утримав зменшену суму ПДФО? Відповідь на це питання надали фахівці ДФСУ.

Так, у роз'ясненні, розміщеному в підкатегорії 103.26 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ, податківці повідомили: якщо в ході перевірки виявлено, що податковий агент під час виплати доходу (авансу) не нараховує або нараховує не в повному обсязі ПДФО, контролюючим органом визначається сума податкового зобов'язання з ПДФО та приймаються відповідні податкові повідомлення-рішення про застосування штрафних санкцій, а саме накладається штраф в розмірі 25% суми нарахованого податкового зобов'язання. Ті самі дії, вчинені:

· повторно протягом 1095 днів, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 50% суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету;

· протягом 1095 днів втретє та більше, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 75% суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Водночас на суму грошового зобов'язання з ПДФО, нарахованого контролюючим органом та за весь період заниження податку (у тому числі за період адміністративного та/або судового оскарження) нараховується пеня з урахування п.п. 129.1.1 ПКУ.

Окрім того, за неутримання або неперерахування до бюджету сум ПДФО при виплаті фізичній особі доходів, перерахування ПДФО за рахунок коштів підприємств, установ і організацій (крім випадків, коли таке перерахування дозволено законодавством), неповідомлення або несвоєчасне повідомлення державним податковим інспекціям за встановленою формою відомостей про доходи громадян, винні особи притягаються до адміністративної відповідальності згідно з ст. 163 прим.4 КУпАП.

Податковим агентам корисним може бути матеріал "Відображення виплат фізособам у формі № 1ДФ" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини