Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На заробіток іноземців, які уклали трудовий договір з іноземним роботодавцем, не нараховується ЄСВ

28 грудня 2018, 08:15
211
0
Реклама

Дохід отриманий іноземним громадянином, який працює на підставі укладеного трудового договору за межами України з іноземним роботодавцем не є базою нарахування ЄСВ.

Такий висновок містить ІПК ДФС від 20.12.2018 р. № 5319/6/99-99-13-02-03-15/ІПК.

Особливості регулювання трудових відносин іноземців та осіб без громадянства, які працюють в Україні, визначено ст. 54 Закону України "Про міжнародне приватне право" від 23.06.2005 р. № 2709-IV згідно з якою трудові відносини іноземців та осіб без громадянства, які працюють в Україні, не регулюються правом України в разі, якщо:

1) іноземці та особи без громадянства працюють у складі дипломатичних представництв іноземних держав або представництв міжнародних організацій в Україні, якщо інше не передбачено міжнародним договором України;

2) іноземці та особи без громадянства за межами України уклали з іноземними роботодавцями - фізичними чи юридичними особами трудові договори про виконання роботи в Україні, якщо інше не передбачено договорами чи міжнародним договором України.

Платників єдиного внеску визначено ч. 1 ст. 4 Закону № 2464, до яких віднесено, зокрема, роботодавців: дипломатичні представництва і консульські установи іноземних держав, філії, представництва та інші відокремлені підрозділи іноземних підприємств, установ та організацій (у тому числі міжнародні), розташовані на території України.

Про декларування іноземних доходів можна дізнатися в газеті "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини