Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 січня 2019 року змінено суть "комунальних" КЕКВ

9 січня 2019, 07:45
1372
0
Реклама

В зв'язку із набранням чинності Закону України "Про житлово-комунальні послуги" від 09.11.2017 р. № 2189-VIII Мінфін відкоригував суть деяких КЕКВ у профільній Інструкції № 333.

Відтепер, зміст деяких КЕКВ групи 2270 має наступний вигляд:

• Код 2271 "Оплата теплопостачання"

Оплата теплової енергії, виробництва, транспортування та постачання, оплата послуг з постачання теплової енергії, постачання гарячої води та пари.

• Код 2272 "Оплата водопостачання та водовідведення"

Оплата води, водопостачання, оплата послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

• Код 2273 "Оплата електроенергії"

Плата за електроенергію (у тому числі за освітлення вулиць), включаючи оплату послуг з її передачі, розподілу та постачання, перетікання реактивної електричної енергії.

• Код 2275 "Оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг":

1) оплата інших енергоносіїв, які використовуються в процесі виробництва теплоенергії або іншого виду енергії (дрова, нафтопродукти (у разі якщо закупівля цього нафтопродукту (пально-мастильних матеріалів) не передбачена на інші цілі за кодом 2210 "Предмети, матеріали, обладнання та інвентар"), пара, торф, вугілля, природні енергетичні ресурси (ядерна, гідравлічна, геотермальна енергія) тощо). Також за цим кодом здійснюються видатки, пов'язані із завантаженням та перевезенням зазначених енергоносіїв;

2) оплата інших комунальних послуг, в тому числі послуг з поводження з побутовими відходами.

Див. наказ Мінфіну "Про затвердження Змін до Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету" від 03.12.2018 р. № 953 (набрав чинності - 01.01.2019 р.)

Корисним на цю тему буде також наступний матеріал: "Шило на мило: з 2019 року КЕКВ 2275 змінить свою назву" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини