Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уже в лютому військовослужбовці отримають збільшені виплати

10 січня 2019, 17:00
807
0
Реклама

Законом України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" Міноборони України передбачено видатки для виплати грошового забезпечення військовослужбовцям ЗСУ у сумі 49,6 млрд грн.

Відповідно до рішення Міноборони України, встановлено мінімальний розмір надбавки за особливості проходження служби - 65% від посадового окладу, окладу за військове звання та надбавки за вислугу років усім категоріям особового складу.

Окремим категоріям військовослужбовців, в залежності від особливостей проходження ними військової служби, розмір зазначеної надбавки збільшується до 100 %. Це такі категорії військовослужбовців, як лікарі, механіки-водії танків, гаубичних самохідно-артилерійських установок, БМП, наземні авіаційні спеціалісти, плавсклад, десантники, спецпризначенці, льотчики та інші.

Передбачається забезпечення виплати винагороди за участь в операції Об'єднаних сил в розмірах: 10 000 грн за місяць - на 1-й лінії оборони на глибину ротних опорних пунктів та 4500 грн за місяць - в інших районах проведення ООС.

Начальник управління організаційних та соціальних виплат Департаменту фінансів Міноборони України акцентував увагу, що у цьому році, враховуючи високий ризик для життя та підвищений рівень психологічно-емоційного та фізичного навантаження, зумовлені умовами проходження служби, також збільшено розмір щомісячної премії військовослужбовців, які проходять службу у військових частинах Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових військ, морській піхоті, у складі екіпажів надводних кораблів (суден, катерів).

Водночас підвищення не стосуватиметься військовослужбовців, які проходять службу на посадах в штабах зазначених військових угруповань та підрозділах забезпечення.

Оскільки, відповідно до чинних правил нарахування грошового забезпечення, його виплата здійснюється в поточному місяці за минулий, відповідні виплати у збільшеному розмірі за січень 2019 року військовослужбовці отримають вже в лютому 2019 року. Відповідно грошове забезпечення в збільшених розмірах за грудень 2019 року військовослужбовці отримають в січні 2020 року. Тобто усі військові отримають за повний 2019 рік 12 збільшених розмірів грошового забезпечення.

За повідомленням Уряду.

Також на цю тему читайте матеріали видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

"Військовий облік на підприємстві: розставляємо акценти";

"Військовий облік на підприємстві: відповідаємо на запитання".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА: ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини