Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Назви посад в місцевих радах за Класифікатором професій: обираємо правильно

18 січня 2019, 07:40
462
0
Реклама

Мінсоцполітики пояснило які коди за Класифікатором професій ДК 003:2010 обирати при визначенні назв посад (професій) органів місцевого самоврядування.

1. Від базових назв посад "Начальник управління" та "Начальник відділу" утворюються, наприклад, назви "Заступник начальника управління правового забезпечення" та "Заступник начальника відділу з організаційних питань" з кодом 1229.3, а також назва посади "Заступник міського голови" з кодом 1143.5.

2. Від базової назви посади "Спеціаліст державної служби" відповідно до примітки 2 Додатку В до Класифікатора професій можуть утворюватися назви посад "Головний спеціаліст", "Провідний спеціаліст", "Спеціаліст І категорії", "Спеціаліст II категорії" та "Спеціаліст" з кодом 2419.3.

3. Для визначення назв посад патронатної служби також можуть застосовуватися посади з професійних угрупувань сфери державної служби (1229.3 "Керівні працівники апарату місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування" та 2419.3 "Професіонали державної служби").

4. У Класифікаторі професій містяться назви посад:

"Радник" (код 2490, професійне угрупування "Професіонали, що не входять в інші класифікаційні угрупування");

"Радник" (код 2429, професійне угрупування "Інші професіонали в галузі правознавства");

"Консультант" (код 2419.2, професійне угрупування "Професіонали у сфері маркетингу, ефективності господарської діяльності, раціоналізації виробництва, інтелектуальної власності та інноваційної діяльності");

"Консультант з економічних питань" (код 2441.2, професійне угрупування "Економісти");

"Референт" та "Помічник керівника підприємства (установи, організації)" (код 3436.1 професійне угрупування "Помічники керівників підприємств, установ, організацій") тощо.

5. У Класифікаторі професій також передбачено професійне угрупування 1229.7 "Керівники інших основних підрозділів в інших сферах діяльності", до якого вміщено базові назви посад "Завідувач відділу", "Начальник відділу", "Завідувач сектору", від яких утворюються назви "Начальник відділу патронатної служби", "Заступник начальника відділу патронатної служби" з кодом 1229.7.

У випадку відсутності у Класифікаторі професій назви посади, яка б повністю відповідала покладеним на працівника обов'язкам, у Класифікаторі професій підбирається найближча за своїм значенням назва, а в посадовій інструкції зазначаються всі специфічні особливості роботи за цією посадою.

Лист Мінсоцполітики від 02.11.18 р. № 1690/0/101-18/284.

Подавайте річну звітність легко!

Онлайн-сервіс звітності Liga:REPORT для юридичних осіб зі знижкою - 60%

· Найзручніша система адміністрування ПДВ.

· Перевірка безпеки роботи з контрагентами.

· Допомога експертів (розумні підказки, роз'яснення НПА, вебінари, аналітика від видання "Інтерактивна бухгалтерія").

· Автозаповнення, авторозрахунки в формах.

· Та багато іншого!

Отримати знижку

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини