Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роздрукований електронний квиток у відрядженні - ПДФО наслідки

21 січня 2019, 15:00
613
0
Реклама

Витрати на відрядження відшкодовуються лише за наявності документів в оригіналі, які засвідчують вартість цих витрат. Мова йде про транспортні квитки або транспортні рахунки (багажні квитанції) і розрахункових документів про їх придбання за всіма видами транспорту (п. 12 розд. II Інструкції № 59).

Посадочний документ - це візуальна форма електронного проїзного документа або його частини на паперовому чи електронному носії інформації (мобільний телефон, смартфон, планшет, компактний персональний комп'ютер, чип-карта тощо), що містить унікальний код та унікальний номер електронного проїзного документа, інформація з якого зчитується відповідним пристроєм або заноситься до відповідної відомості за встановленою формою.

Проїзний документ - це розрахунковий документ установленої форми, оформлений на відповідному бланку проїзного документа чи сформований в електронному вигляді, що засвідчує укладення договору між залізницею та пасажиром на проїзд і видається пасажиру після оплати ним вартості цієї послуги.

Посадочний документ, перевізний документ, документ на повернення й документ на послуги, роздруковані на паперовому носії, є розрахунковими документами (транспортними квитками).

Таким чином, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку - фізичної особи сума відшкодованих йому роботодавцем витрат, понесених таким платником під час відрядження на проїзд, за умови виконання вимог, установлених п. 170.9 ПКУ.

Роз'яснення з категорії 103.17 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Річна звітність без проблем!

Знижка 60% на онлайн-сервіс звітності Liga:REPORT для юридичних осіб.

Неплатникам ПДВ - 581 грн/рік

Платникам ПДВ - 845 грн/рік

ФОП - 337 грн/рік

Деталі акції за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини