Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виплата зарплати нерезиденту - контрольована операція?

21 лютого 2019, 07:45
413
0
Реклама

Офіс ВПП ДФС нагадує, що листом Мінфіну від 01.02.2019 р. № 11420-08-63/2874, роз'яснено правомірність віднесення виплати (нарахування) заробітної плати фізособам-нерезидентам до операцій, які підпадають під визначення контрольованих.

Об'єктом оподаткування для цілей податку на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінзвітності підприємства відповідно до Н(с)БО або МСФЗ, на різниці, які виникають відповідно до положень цього ПКУ, відповідно до пп. 134.1. ПКУ.

Господарські операції передбачені пп. 39.2.1.1 - 39.2.1.3 і 39.2.1. ПКУ визнаються контрольованими, якщо одночасно виконуються такі умови:

- річний дохід платника податків від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухобліку, перевищує 150 млн. грн (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік;

- обсяг таких господарських операцій платника податків з кожним контрагентом, визначений за правилами бухобліку, перевищує 10 млн. грн (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік.

Таким чином, якщо одночасно виконуються вищевказані умови, операції з виплати (нарахування) зарплати фізособам - нерезидентам можуть вважатися контрольованими для цілей ст. 39 ПКУ, а отже відповідно до пп. 39.4.2 ПКУ по таких операціях необхідно подавати звіт про контрольовані операції.

Про уточнення, які стосуються податку на прибуток і трансфертного ціноутворення у 2019 році читайте тут.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини