Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З квітня "Доступні ліки" отримуватимуть за електронною рецептом

28 лютого 2019, 17:30
619
0
Реклама

Урядова програма "Доступні ліки" з квітня переходить в адміністрування Національної служби здоров'я України (далі - НСЗУ). Кабмін ухвалив відповідні рішення на засіданні 27 лютого 2019 року.

Перехід програми "Доступні ліки" до НСЗУ дозволить пацієнтам отримувати ліки за рецептом у будь-якій аптеці в Україні, яка має договір з НСЗУ, без прив'язки до місцевості, де цей рецепт був виданий. Відтак програма стане ще доступнішою для пацієнтів.

Наприклад, якщо ви обрали сімейного лікаря, терапевта або педіатра не поряд з домом, а у сусідньому селі чи місті, тепер отримати ліки за рецептом ви можете в зручній для вас аптеці. Не обов'язково отримувати ліки в аптеці, що знаходиться поряд з вашим лікарем.

Ще одне нововведення - з квітня ліки за урядовою програмою реімбурсації "Доступні ліки" можна буде отримати тільки за електронним рецептом, виписаним сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами через електронну систему охорони здоров'я. До цього часу в аптеках-учасницях програми буде встановлене спеціальне програмне забезпечення і вони підпишуть договори з Нацслужбою здоров'я.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини