Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проценти нерезидента за кредитним договором: коли коригувати фінрезультат?

11 березня 2019, 13:45
249
0
Реклама

Податківці запевняють, що положеннями ПКУ не передбачено коригування фінрезультату до оподаткування на різниці з операцій із додаткового внесення майнових прав нерезидентом-позикодавцем до статутного капіталу резидента-позичальника та внаслідок цього, припинення кредиторської заборгованості. Таким чином, вказані операції відображаються за правилами бухобліку.

Водночас, якщо проценти за кредитном договором на користь нерезидента зараховуються у рахунок збільшення статутного капіталу, то доходи такого нерезидента підлягають оподаткуванню відповідно до п. 141.4 ПКУ, незалежно від способу виплати такого доходу, якщо інше не передбачено положеннями міжнародних договорів України з країнами резиденції осіб, на користь яких здійснюються виплати, що набрали чинності.

При цьому податок з доходів нерезидентів у вигляді процентів сплачується під час зарахування однорідної вимоги.

Див. ІПК ДФС від 04.03.2019 р. № 866/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

Корисним на цю тему буде також наступний матеріал: "Про деякі нюанси гривневого внеску до статутного капіталу від нерезидента - фізичної особи" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини