Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як захищаються трудові права осіб передпенсійного віку

13 березня 2019, 08:15
2103
0
Реклама

ГУ Держпраці у Дніпропетровській області на власному сайті розмістило роз'яснення стосовно захисту трудових прав осіб передпенсійного віку.

Так, нині у центрах зайнятості по всій Україні людей так званої квотної категорії, яким до пенсії залишилося 10 і менше років, на обліку перебуває понад 96 тисяч, з них понад 45 тисяч - жінки. Тому фахівці служби зайнятості всіляко допомагають їм із працевлаштуванням, передусім за фахом. Якщо роботодавець бере у штат таку людину, то Державна служба зайнятості відшкодовує йому ЄСВ за працевлаштування. Або цим людям пропонують швидко і якісно перенавчитися на нову спеціальність, затребувану саме нині на ринку праці.

Окрім того, у ст. 42 КЗпП наведено перелік категорій працівників, яким надається переважне право бути залишеними на роботі після скорочення чисельності чи штату працівників у зв'язку зі змінами в організації виробництва і праці. Зокрема за рівних умов продуктивності праці і кваліфікації перевага надається:

· працівникам із тривалим безперервним стажем роботи на даному підприємстві, в установі, організації;

· працівникам, яким залишилося менше трьох років до настання пенсійного віку.

Роботодавцям може бути цікавим матеріал "Матдопомога від роботодавця: порядок надання, облік, оподаткування" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини