Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Педагоги профтехосвіти отримають додаткові премії за стажування учнів

4 квітня 2019, 17:00
287
0
Реклама

Майстри виробничого навчання та педагоги професійного навчання зможуть отримувати додаткові премії за підготовку учнів до стажування. Їх виплачуватимуть за рахунок коштів, отриманих від оплати навчальної практики учнів. Постанову, яка дозволятиме здійснювати таку виплату, було затверджено 3 квітня 2019 року під час засідання Уряду.

"Зараз, беручи учня на стажування або практику, підприємство зобов'язане виплачувати йому заробітну плату. До 50% цих коштів надходять на рахунок закладу. Зазвичай їх використовують для покращення матеріально-технічної бази, закупівлі витратних матеріалів чи організації активностей для учнів. Документ дозволяє спрямовувати 15% від цих коштів на виплату премій педагогам закладу, які відповідають за організацію виробничого навчання та стажування учнів", - зазначила Міністр освіти і науки.

У документі також закладені зміни у процедурі взаємодії закладу та підприємства. Так, профтехи мають подавати списки учнів-практикантів не пізніше ніж за два тижні. Раніше цей строк складав щонайменше тиждень.

Про оплату роботи педагога, який працює за сумісництвом, читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини