Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Для повернення авансових митних платежів затвердили новий порядок

5 квітня 2019, 10:00
696
0
Реклама

Мінфін затвердив зміни до Порядку повернення авансових платежів (передоплати) і помилково та/або надміру сплачених сум митних платежів.

Зокрема, збільшено термін розгляду заяви платника щодо повернення коштів авансових платежів (передоплати) з "єдиного рахунку" з 5 до 8 робочих днів. Зазначений термін збільшено ураховуючи прогнозоване збільшення об'єму звернень суб'єктів господарювання. Так, наразі для повернення коштів з авансового рахунку платником податків подається заява до митниці ДФС (на сьогодні 26 митниць ДФС), а після 16 квітня 2019 року розгляд таких заяв буде здійснюватися централізовано працівниками одного підрозділу ДФС, до функціональних обов'язків яких належить забезпечення функціонування єдиного рахунку.

Наказ затверджено в рамках запровадження Пілотного проекту з переведення підприємств на обслуговування через депозитний рахунок 3734, відкритий в ДКСУ на ім'я ДФС.

Наказ Міністерства фінансів України

від 22.02.2019 р. № 80

Читайте також статтю "Митні платежі повертатимуть за новим порядком" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання оступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини