Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У податковій накладній зазначили не повний обсяг поставки товарів: виправляємо помилку

5 квітня 2019, 10:30
606
0
Реклама

Постачальник - платник ПДВ склав податкову накладну від 16.11.2018 не на повний обсяг поставленого товару (39,385 т), а лише на його частину (37,265 т).

Отже, має місце помилка, допущена при складанні податкової накладної, яка підлягає виправленню шляхом складання розрахунку коригування, яким податкова накладна з неправильно вказаним обсягом поставки має бути виведена в "нуль".

Водночас постачальник зобов'язаний скласти нову податкову накладну на дату фактичного відвантаження товару (16.11.2018) на повний обсяг відвантаженого товару (39,385 т).

Сума ПДВ, зазначена у податковій накладній, яка була складена з помилкою, зокрема, вказано неправильну кількість товару, в результаті чого обраховано неправильно обсяг постачання та суму ПДВ, не може бути включена до складу податкового кредиту.

Сума ПДВ, зазначена у правильно складеній податковій накладній включається до складу податкового кредиту протягом 1095 календарних днів з дати її складання за умови своєчасної реєстрації в ЄРПН.

Якщо податкова накладна зареєстрована в ЄРПН несвоєчасно, то сума ПДВ, зазначена у такій податковій накладній, до складу податкового кредиту може бути включена починаючи з дати реєстрації такої податкової накладної в ЄРПН і до сплину терміну 1095 календарних днів з дати її складання.

Див. ІПК ДФСУ від 29.03.2019 р. № 1331/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Про порядок складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податкова накладна".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини