Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Докази на підтвердження правомірності своєї позиції потрібно пред’являти якомога раніше

8 квітня 2019, 10:00
379
0
Реклама

Докази на підтвердження правомірності своїх дій слід подавати своєчасно, інакше вони можуть бути визнані штучно створеними: по це свідчить постанова Шостого апеляційного адміністративного суду від 06.02.2019 р. у справі № 823/2577/18.

Так, за обставинами справи управлінням Державної служби України з питань праці у Черкаській області було накладено на особу штраф на підставі абз. 4 ч. 2 ст. 256 КЗпПУ, зокрема, за нездійснення оплати за роботу у святкові і неробочі дні у подвійному розмірі. Особа оскаржила відповідну постанову до суду першої інстанції, який задовольнив позовні вимоги у зв'язку з тим, що відповідач як суб'єкт владних повноважень не довів суду, що діяв правомірно, в той час як позивач свої вимоги довів належними і допустимими доказами, а саме пред'явив суду:

· заяви працівників, в яких вони просили надати їм за роботу у святковий день 02.05.2017 інший день відпочинку;

· копію наказу, яким на підставі заяв у зв'язку із залученням до роботи у святковий день 02.05.2017 особам надані інші дні відпочинку.

Однак суд апеляційної інстанції критично поставився до наданих до суду доказів, оскільки вони не були надані позивачем під час перевірки Держпраці, а також під час розгляду справи про притягнення особи до відповідальності. Окрім того, вони суперечать наданим позивачем поясненням на акт перевірки, в яких він визнав наявність виявлених порушень і висловив намір щодо їх виправлення. Суд дійшов висновку про штучне створення наданих до суду доказів з метою уникнення від відповідальності.

Роботодавцям може бути цікавим матеріал "Підприємство має право самостійно визначати назви посад, але дотримуючись Класифікатора професій" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини