Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переглянули ціну на поставлений товар: коригуємо ПДВ в частині перевищення мінбази оподаткування

11 квітня 2019, 08:30
232
0
Реклама

У разі постачання товарів/послуг, мінімальна база оподаткування яких визначена відповідно до ст. 188 ПКУ, перевищує фактичну ціну, постачання таких товарів/послуг постачальник (продавець) складає дві податкові накладні:

одну - на суму, розраховану виходячи з фактичної ціни постачання;

іншу - на суму, розраховану виходячи з перевищення ціни придбання над фактичною ціною (така податкова накладна може бути зведеною).

У податковій накладній (в тому числі зведеній), яка складена на суму такого перевищення, проставляється тип причини "15" - "Складена на суму перевищення бази оподаткування, визначеної відповідно до статті 188 Кодексу, над фактичною ціною постачання".

Така податкова накладна отримувачу (покупцю) не надається. При цьому у рядках такої податкової накладної, відведених для зазначення даних покупця, постачальник (продавець) вказує власні дані.

Якщо після реєстрації в ЄРПН податкової накладної, складеної виходячи з перевищення ціни придбання товарів/послуг над фактичною ціною їх постачання, відбувається зміна (зменшення/збільшення) ціни постачання, внаслідок чого відбувається зміна розміру перевищення ціни придбання над фактичною ціною постачання, платник має право скласти розрахунок коригування до такої податкової накладної.

Такий розрахунок коригування підлягає реєстрації в ЄРПН у загальновстановленому порядку.

Див. ІПК ДФСУ від 12.03.2019 р. № 992/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Про порядок складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податкова накладна".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини