Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сплачений на старі рахунки ЄСВ повертають як нез’ясований платіж

3 травня 2019, 11:20
1817
0
Реклама

Казначейство України звертає увагу платників податків ЄСВ, що з метою належної і своєчасної сплати ЄСВ та мінімізації нез'ясованих надходжень починаючи з 2 травня 2019 року необхідно сплачувати ЄСВ виключно на рахунки 3719, відкриті за кодом банку 899998, тобто на нові рахунки ЄСВ.

Кошти, сплачені платниками на старі рахунки по зарахуванню ЄСВ, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам, як нез'ясовані надходження.

https://buh.ligazakon.net/ua/news/185405_nov-rakhunki-dlya-splati-sv-dyatimut-vzhe-z-2-travnya

Тому незалежно від того за який період нараховується зарплатна виплата, на суму якої нараховують ЄСВ, а також за який період сплачується борг/недоїмка із ЄСВ, використовуємо нові рахунки для сплати ЄСВ. Адже, пам'ятаймо, що банк не перевіряє діючий чи ні вказаним платником реквізит рахунку для сплати ЄСВ.

Нові рахунки розміщені в довіднику Реєстр рахунків для сплати єдиного внеску.

Також враховуйте, що кожна категорія платників ЄСВ має свій символ (201, 202, 203, 204). Цей показник використовується для правильного визначення розрахункового рахунку на який певна категорія платників має сплачувати ЄСВ.

Цей тризначний символ відображений у розрахунковому рахунку шостою, сьомою та восьмою цифрою.

ДФС оновила реєстр із символами рахунків для зарахування ЄСВ:

Cимвол "SSS"*

Розмір єдиного внеску

201

Єдиний внескок, нарахований роботодавцями на суми: заробітної плати; винагороди за договорами ЦПХ ; допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами

202

Єдиний внесок, нарахований на суми грошового забезпечення військовослужбовців

203

Єдиний внесок,нарахований на суми грошового забезпечення батьків-вихователів у системі загальнообов'язкового пенсійного страхування

204

Єдиний внескок для фізичних осіб - підприємців, у т.ч. які обрали спрощену систему оподаткування та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність

Як заповнювати платіжне доручення на сплату податків із зарплати? Про це читайте у матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини