Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Картка ключ до рахунку – корпоративна платіжна картка

10 травня 2019, 09:30
1116
0
Реклама

НБУ відповів про можливість використання суб'єктами господарювання картки "ключ до рахунку".

У листі від 24.04.2019 р. № 57-0007/22460 НБУ наводить отриману від АТ "КБ "ПриватБанк" інформацію.

Картка "ключ до рахунку" є банківським продуктом, що за своїми функціональними властивостями належить до корпоративного електронного платіжного засобу, за допомогою якого її користувач має право ініціювати переказ коштів з поточного рахунку у порядку, визначеному договором та вимогами законодавства.

Раніше фахівці ДФСУ відзначили, що ані Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженим постановою Правління НБУ від 29.12.2017 р. № 148 (далі - Положення № 148), ані іншими нормативно-правовими актами не визначено поняття "картки "ключ до рахунку"". Тож рекомендували звернутися до НБУ як до розробника Положення № 148.

Корпоративна картка - уже не розкіш, а засіб швидкого отримання готівки з рахунка підприємства. Що слід зробити для отримання корпоративної картки, як можна її використати і які правила відображення банківської картки в обліку? Про це йшлося в нашому матеріалі "Відкриття й облік платіжних карток на підприємстві" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини