Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українцям пропонували 5 законопроектів про одноразове декларування доходів

10 травня 2019, 11:40
1669
0
Реклама

Виведення коштів із тіні - одна із основних причин, за якої виношується ідея загального або одноразового декларування доходів, або ж амністії капіталу. Звісно, це має дати позитивний ефект для економіки країни, і не дивно, що влада постійно повертається до цієї теми.

Так сталося і після завершення виборів Президента України. В команді новобраного очільника держави заговорили про загальне декларування доходів, яке не має стосуватися лише тих, хто отримує доходи від держави (приміром, пенсіонерів). Проте більше подробиць свого варіанту загального декларування доходів громадян нова команда не вказує.

Якщо ж пригадати, то за останні 5 років нинішньої влади таких ідей було теж достатньо. Але жодна з них не отримала схвалення ані суспільством, ані навіть провладною коаліцією.

1. За владний період 2014-2018 року, ідея одноразового декларування виношувалася ще наприкінці 2014 року Урядом Яценюка А.П. Адже поданий на перше читання законопроект щодо податкової реформи ( № 1578 від 22.12.2014) передбачав, зокрема, що суб'єкти декларування мають право подати до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси разову декларацію про кошти, майно та валютні цінності із зазначенням об'єктів декларування.

2. Проект Закону про нульову декларацію ( № 3661 від 17.12.2015, автор - нардеп Кірш О.В.) Стан - проект відкликано.

3. Проект Закону про легалізацію майна в зв'язку з добровільним декларуванням майнового стану та незадекларованих доходів фізичних осіб ( № 6504 від 25.05.2017, автор - нардеп Мураєв Є.В.). Стан -опрацьовується в комітеті.

4. Проект Закону про правовий режим добровільного декларування коштів, майна та інших об'єктів фізичними особами ( № 8257 від 10.04.2018, автори - нардепи Шинькович А.В., Чекіта Г.Л.). Стан - опрацьовується в комітеті.

5. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів (щодо особливостей декларування та оподаткування активів/доходів фізичних осіб в рамках Програми розкриття інформації) ( № 9405 від 14.12.2018, автор - нардеп Тарута С.О.). Стан - опрацьовується в комітеті.

Детальніше огляд читайте тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини