Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємство має виробничі підрозділи із найманими працівниками: куди сплачувати ПДФО

10 травня 2019, 14:30
351
0
Реклама

Питання сплати ПДФО юрособою до відповідних бюджетів за відокремлені підрозділи, які не уповноважені нараховувати та перераховувати такий податок за працівників цих підрозділів, періодично постає у платників податків.

Згідно з пп. 168.4.3 ПКУ суми ПДФО, нараховані відокремленим підрозділом на користь фізичних осіб, за звітний період перераховуються до відповідного бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

У разі якщо відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати (сплачувати) ПДФО за такий відокремлений підрозділ, усі обов'язки податкового агента виконує юридична особа. ПДФО, нарахований працівникам відокремленого підрозділу, перераховується до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

Разом з тим, податківці завжди наполягали на тому, що платник податків має стати на облік за неосновним місцем обліком там, де використовує найманих працівників, тобто там, де є об'єкт, пов'язаний із оподаткуванням.

Тож у листі від 27.03.2019 р. № 10278/7/99-99-13-04-04-17 ДФС підсумовує: якщо юрособа створює виробничі структурні підрозділи із використанням праці найманих осіб за місцезнаходженням (розташуванням) на іншій території, ніж така юрособа і не уповноважені нею нараховувати (сплачувати) ПДФО осіб, то такий платник податків зобов'язаний стати на облік за неосновним місцем обліку у відповідних контролюючих органах за місцезнаходженням таких об'єктів та перераховувати ПДФО до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого підрозділу.

Роз'яснення податківців щодо сплати ПДФО та військового збору читайте у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини