Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП - єдинник надає стоматологічні послуги: чи застосовувати РРО

10 травня 2019, 15:30
544
0
Реклама

Податківці роз'яснили, що відповідно п. 296.10 ПКУ РРО не застосовуються платниками ЄП:

- першої групи;

- другої - четвертої груп (ФОП) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 грн. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1000000 грн. - застосування РРО для такого платника ЄП є обов'язковим. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб'єкта господарювання як платника ЄП.

Відповідно, ФОП - платники ЄП при наданні стоматологічних послуг не застосовують РРО, якщо обсяг доходу протягом календарного року не перевищує 1000000 грн. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1000000 грн. застосування РРО для таких платників ЄП є обов'язковим.

Водночас, якщо ФОП - платники ЄП надають стоматологічні послуги та при цьому здійснюють реалізацію лікарських засобів і виробів медичного призначення, то незалежно від обсягу доходу, такі платники зобов'язані проводити розрахунки через зареєстрований, опломбований у встановленому порядку та переведений у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідного розрахункового документу.

Роз'яснення з категорії 109.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Які види діяльності не можна здійснювати на спрощеній системі, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Види діяльності, що не дають права обрати спрощену систему оподаткування".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини