Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ скасував валютні ліцензії для учасників фондового ринку

10 травня 2019, 16:00
540
0
Реклама

НБУ скасовує необхідність отримувати валютні ліцензії учасникам фондового ринку, а також анулював ліцензії учасників фондового ринку та ПАТ "Національний депозитарій України", які були видані раніше. Оскільки, купівля та продаж цінних паперів не є валютними операціями, а всі розрахунки проводитимуться через банки, які мають банківську ліцензію та здійснюють валютний нагляд, зокрема за операціями учасників фондового ринку.

Лайф-страховики, відтепер, щоб отримати відповідну ліцензію, повинні забезпечити дотримання нормативу платоспроможності та достатності капіталу, який встановлений нормативно-правовим актом Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг. Тому для отримання ліцензії лайф-страховики повинні мати мінімальний власний капітал у сумі не менш ніж 45 млн грн.

Також страховики повинні забезпечити наявність мінімального власного капіталу у відповідній сумі впродовж усього часу наявності ліцензії. З огляду на це страхові компанії повинні будуть подавати до НБУ щоквартально інформацію про структуру прийнятних та щорічно подавати звіт аудитора, який підтверджує суму прийнятних активів.

Порушення нормативу або неподання інформації про структуру прийнятних активів буде підставою відкликання ліцензії на валютні операції.

Відповідні зміни затверджені постановою Правління НБУ № 65 від 7 травня 2019 року "Про затвердження Змін до Положення про порядок видачі небанківським фінансовим установам, операторам поштового зв'язку ліцензій на здійснення валютних операцій". Вони набувають чинності з 9 травня 2019 року.

За повідомленням НБУ.

Детальніше про валютні новації від НБУ читайте в матеріалі "Валютні новації: Нацбанк підкоригував нормативи" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 07-08, 18 лютого 2019.

Для отримання доступу матеріалів видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини