Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

НБУ відзвітував про план скасування обмежень на валютному ринку

10 травня 2019, 18:00
249
0
Реклама

Обмеження на валютному ринку, які існують в Україні, є актуальними для підтримки макроекономічної та фінансової стабільності, проте усі вони будуть поступово скасовуватися. Про це йдеться у звіті Нацбанку про запровадження заходів захисту.

Як зазначається у звіті, усі обмеження, які досі зберігаються на валютному ринку, були введені до 2016 року насамперед через накопичення суттєвих макроекономічних дисбалансів упродовж 2010-2013 років, анексію Криму та розгортання воєнного конфлікту на Сході, а також запровадження торговельних обмежень з боку РФ.

Попри поліпшення основних економічних показників упродовж 2016-2018 років певні ризики для макроекономічної стабільності зберігаються. Тож подовження частини обмежень на валютному ринку є необхідним, зазначили в НБУ.

Чинні заходи захисту забезпечать послідовність процесу валютної лібералізації. НБУ послаблюватиме та скасовуватиме заходи захисту поступово і в міру поліпшення макроекономічної ситуації з урахуванням оцінки ефектів від вже знятих обмежень на валютному ринку.

По матеріалам НБУ.

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини