Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оплачувати листок непрацездатності при встановленні інвалідності

14 травня 2019, 08:30
2182
0
Реклама

У разі встановлення працівнику інвалідності оплачувати потрібно лише період тимчасової непрацездатності, визначений в листку непрацездатності, до дня встановлення інвалідності (встановлення іншої групи, підтвердження раніше встановленої групи інвалідності). А от день, коли фізособі встановили групу інвалідності, оплачувати не потрібно. На цьому наголошують спеціалісти Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області.

При цьому дні, коли МСЕК проводила огляд для встановлення інвалідності вважають днями, не відпрацьованими з поважної причини, які відносяться до тимчасової непрацездатності. Нагадаємо: такі дні не оплачують і в подальшому при оплаті листків непрацездатності їх слід виключати із розрахункового періоду (див. лист Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 31.03.2010 р. 04-06/Ш-155з-230).

За інформацією Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області

Правильно нарахувати лікарняні, оподаткувати та відобразити у звітності допоможе відбірка матеріалів газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

За інформацією Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини