Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комісію за оплату ЖК-послуг населенню рахуватимуть по-новому

17 травня 2019, 17:00
2766
0
Реклама

Винагорода за оплату ЖК-послуг не буде перевищувати 1% суми коштів, яку оплачує споживач, а лічильники на газ та електроенергію пільговикам встановлять за рахунок надавачів комунпослуг. Такі зміни передбачає законопроект № 10291 від 15.05.2019 р.

Серед ключових змін виділимо наступні:

1. Винагороду за проведення оплати комунпослуг платитимуть споживачі послуг під час розрахунку за комуналку або її включать одразу в тариф відповідної ЖК-послуги.

2. Населенню, яке має пільги та субсидії, за роботи зі встановлення лічильників на газ та електроенергію платитимуть надавачі відповідних послуг.

3. Вартість послуги з управління багатоквартирним будинком будуть зменшити на вартість проведеного ремонту спільного майна багатоквартирного будинку споживачами.

Джерело: Законопроект "Про внесення змін до Закон України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо уточнення деяких положень) від 15.05.2019 р. 10291.

Про порядок призначення субсидій на ЖК-послуги, оподаткування ПДВ ЖК-послуг читайте в матеріалах газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини