Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готівкова та безготівкова форми монетизації пільг діятимуть паралельно

18 травня 2019, 11:30
640
0
Реклама

Монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг в Україні стартує з 01.10.2019 року

Урядовці відзначають, що паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі - готівкова та безготівкова.

Пільги в безготівковій формі надаватимуть усім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через "Ощадбанк". Банк буде вести у відповідних автоматизованих системах персоніфікований облік пільговиків і коштів, які надходитимуть на рахунки. Потім "Ощадбанк" здійснюватиме переказ коштів на рахунки керуючих, об'єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними і АТ "Ощадбанк".

Пільги в готівковій формі призначать усім охочим пільговикам на підставі поданих особисто заяв до органів соцзахисту населення. Ті, в свою чергу, формуватимуть щомісяця до 25 числа реєстри пільговиків для виплати пільг у готівковій формі та передаватимуть їх Мінсоцполітики.

Таким чином, кошти надходитимуть на особисті рахунки пільговиків, які зможуть зняти їх з власного рахунку у будь-який час.

Джерело: Урядовий портал України.

Liga:REPORT - сучасний хмарний сервіс для реєстрації податкових накладних: легко створювати (є підказки щодо заповнення); все в одному вікні; звірка з ЄРПН; масова відправка, а незабаром - контроль ризикованості блокування ПН.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини