Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Незабаром запрацює новий правопис української мови

24 травня 2019, 13:30
1848
0
Реклама

Уряд на засіданні 22 травня схвалив нову редакцію Українського правопису. Вона покликана замінить версію 1992 року. Громадське обговорення проекту нової редакції відбулося минулого року. За твердженням розробників вона покликана, з одного боку, зберегти українську правописну традицію. З іншого - врахувати новітні мовні явища.

Зрозуміло, що запровадження нового правопису напряму торкнеться і підприємницької сфери - від підготовки рекламних текстів до заповнення звітності. Утім, можна припустити, що знайомство правопису та бізнесу не буде шоковим. Адже й редакцію правопису 1992 року запроваджували у мовну практику поступово.

Про нову редакцію повноцінно можна буде говорити лише після набрання чинності відповідною постановою Кабміну. До того ж, сам оновлений правопис слід буде довести до відома широких кіл населення та юросіб. Та й дочекатися роз'яснення компетентних органів щодо імплементації нової версії правопису в сферу госпдіяльності не завадило б.

Оскільки правопис - документ без санкцій, не варто боятися, що недотримання його вимог спричинить накладення стягнень. Водночас грамотна мова як реклами, так і ділової документації - свідчення професійності та відповідального підходу до своєї справи.

Про порядок оформлення первинних документів читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини