Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Купівля-продаж товарів зі знижкою: чи будуть податкові наслідки

24 травня 2019, 15:20
1340
0
Реклама

Якщо знижка носить індивідуальний (персональний) характер, то виникає закономірне питання: чи включати її суму до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку? Відповідь на це питання надали фахівці ГУ ДФС у Луганській області.

Нагадаємо: п.п. 164.2.17 ПКУ передюачає, що до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий як додаткове благо у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни, а також суми знижки звичайної ціни (вартості ) товарів (робіт, послуг), індивідуально призначеної для такого платника податку, крім сум, зазначених у п.п. 165.1.53 ПКУ.

Тому сума знижки потрапить до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку виключно у випадку, коли вона носить індивідуальний (персональний) характер.

Якщо знижка поширюється на будь - якого платника податку та не є індивідуальною, то її суму такої знижки не включають до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку.

Зазначену тему неодноразово розглядали податківці. Про порядок оподаткування ПДФО суми повернутої фізособі частини вартості товарів/послуг, придбаних зі знижкою, читайте про це в статті "Отримання знижки на товари та послуги підприємств: чи оподатковувати ПДФО" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини