Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли очікувати вирішення проблеми боргів з лікарняними

6 червня 2019, 16:10
902
2
Реклама

На сьогодні уже утворилась двомісячна заборгованість Фонду соцстраху по виплаті декретних та лікарняних. Вона лише буде зростати і за прогнозними розрахунками Фонду соцстраху у 2019 році складе 2,9 млрд. грн. Відповідні дані наводить Федерація профспілок.

Фінансове становище Фонду соцстраху доведено до небезпечної межі, а реальна перспектива його фінансової дестабілізації загрожує дискредитацією та втратою довіри громадян до всієї системи соціального страхування і держави, як гаранта її діяльності.

Профспілкова сторона неодноразово вносила пропозиції по виходу із такої кризової ситуації, але державна сторона всіляко затягує їх розгляд.

Нову заяву з даного питання Федерація профспілок опублікувала на своєму сайті 04.06.2019 р. Тож лишається лише сподіватися, що законотворці в найкоротші строки відреагують на проблему з боргами по лікарняних та вирішать її.

Нагадаємо: фінансові проблеми розпочались внаслідок прийнятих урядових ініціатив із зменшення розміру ЄСВ майже вдвічі та зменшення у 1,5 рази частки ЄСВ до Фонду соцстраху.

За повідомленням сайту Федерації профспілок.

Все про нарахування та виплату лікарняних у статті.


Консультації, аналітика, ситуації для бухгалтера, тематичні вебінари завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини