Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кардинальні зміни чекають на фахову передвищу освіту

10 червня 2019, 15:00
802
0
Реклама

Урядовці анонсують позитивні зміни у профтехосвіті. Так, із 2020 року українські коледжі та технікуми почнуть надавати фахову передвищу освіту. Вони готуватимуть фахових молодших бакалаврів і більше не набиратимуть вступників на "молодшого спеціаліста". Про це йдеться у законопроекті № 8321-д "Про фахову передвищу освіту", який 6 червня ухвалив парламент у цілому.

На думку Міністерства освіти і науки, цей акт торкнеться безпосередньо 400 тис. студентів, понад 40 тис. педагогів та сотень тисяч роботодавців.

У законі передбачили можливість закладів освіти самостійно визначати форми освітнього процесу, право на збереження або передачу майнових комплексів у разі виходу зі складу вишів, можливість додаткового фінансування на підвищення кваліфікації тощо.

Серед іншого, закон говорить, що відповідні заклади готуватимуть фахових молодших бакалаврів. А за наявності ліцензії - здійснюватимуть підготовку за коротким циклом вищої освіти або першим (бакалаврським) рівнем. Також не буде обмеження щодо віку студентів, кількості попередньо здобутих дипломів за бюджетний кошт. Буде можливість вступити не тільки за результатами ЗНО, а й на базі випробувань у закладі. Завдяки цьому особи, які давно закінчили школу і зараз хочуть змінити фах, зможуть безперешкодно вступити до закладу, і навіть більше - отримати кілька фахових освіт за бюджетні кошти.

Джерело: повідомлення Міністерства освіти і науки України на Урядовому порталі

Про порядок оформлення та оплати практики студентів на підприємстві читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини