Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінили порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї

10 червня 2019, 16:20
2397
0
Реклама

Кабмін удосконалив порядок виїзду громадян України, які не досягли 16-річного віку, через контрольні пункти в'їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію України. Зміни стосуються випадків, коли громадяни здійснюють таке переміщення аби оформити документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України.

Зокрема, уряд розширив перелік документів, які слід мати на контрольних пунктах для в'їзду на тимчасово окуповану територію України. Так, громадяни України, які виїхали з тимчасово окупованої території України аби оформити документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, мають пред'явити відповідні довідки, видані територіальним органом або територіальним підрозділом ДМС. Форму таких довідок уряд також затвердив цією постановою.

Відкоригували і умови виїзду з тимчасово окупованої території України громадян України, які не досягли 16-річного віку.

Нагадаємо: виїзд із тимчасово окупованої території України громадянина України, який не досяг 16-річного віку, здійснюють через контрольні пункти, якщо дитина пред'являть паспорт громадянина України, або паспорт громадянина України для виїзду за кордон, або проїзний документ дитини у супроводі одного з дорослих (батьків, усиновлювачів тощо).

Урядовці передбачили, що для оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, дитина може виїхати із тимчасово окупованої території України і без перелічених документів. Їй нададуть дозвіл це зробити на підставі її свідоцтва про народження, а також паспорта громадянина України або паспорта громадянина України для виїзду за кордон особи, в супроводі якої вона виїздить.

Якщо ж така дитина бажає виїхати із тимчасово окупованої території України без супроводу дорослих, уповноважені службові особи підрозділу охорони державного кордону теж нададуть такій особі дозвіл на виїзд з тимчасово окупованої території України. Але при цьому вони невідкладно (протягом доби) повідомлять про таку дитину органам Національної поліції та забезпечать передачу дитини органу опіки та піклування за місцем її виявлення для забезпечення її соцзахисту.

Джерело: постанова КМУ від 05.06.2019 р. № 474

Про те, як відображати у формі № 1ДФ доходи ФОПа із тимчасово окупованої території, читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини