Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка єдина підстава відмови в прийнятті електронної податкової декларації

19 червня 2019, 09:10
1956
0
Реклама

Одеські податківці наголосили, що 22 травня набрав чинності Закон України від 16.05.2019 р. № 2725-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про електронні довірчі послуги". Ним ПКУ привели у відповідність до Закону України від 05.10.2017 р. № 2155-VIII "Про електронні довірчі послуги".

Зокрема, до ПКУ введено такі поняття, як "кваліфікована електронна довірча послуга", "кваліфікований надавач електронних послуг", "кваліфікаційний електронний підпис чи печатка", "кваліфікована електронна позначка часу", "кваліфікований сертифікат відкритих ключів".

Крім того, визначили, що єдиною підставою для відмови у проходженні електронної ідентифікації платника податків в електронному кабінеті є недійсність кваліфікованого електронного підпису такого платника податків. У тому числі - у зв'язку із закінченням строку дії відповідного сертифіката відкритого ключа.

А ось єдиною підставою для відмови у прийнятті податкової декларації засобами електронного зв'язку в електронній формі є недійсність кваліфікованого електронного підпису чи печатки такого платника податків. Зокрема - у зв'язку із закінченням строку дії відповідного сертифіката відкритого ключа. І відмова буде навіть за умови, що така податкова декларація відповідає всім вимогам електронного документа і її надали у форматі, доступному для її технічної обробки.

До речі, цим же Законом № 2725-VIII перенесли на 90 днів запровадження штрафів за використання автомобілів на іноземній реєстрації.

За повідомленням Головного управління ДФС в Одеській області

Як обліковувати електронний цифровий підпис розповість консультація в газеті "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Аналітика, консультації, довідники для бухгалтера і вебінари в сервісі "Інтерактивна бухгалтерія"

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини