Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як надати відпустку працівнику поза графіком?

21 червня 2019, 12:40
708
0
Реклама

Управління Держпраці у Чернівецькій області роз'яснило, як діяти роботодавцю і працівнику у разі, коли працівник просить перенести відпустку на інший період, ніж зазначений у графіку відпусток.

Вони вказали, що змінити терміни надання відпусток, відображених у графіку, можна лише за узгодженням сторін трудового договору. Тобто одного бажання працівника для цього замало. Потрібно, щоб з цим погодився ще й роботодавець. Окрім того спеціалісти Держпраці наголосили, що мають бути ще й певні обставини, які змушують перенести щорічну відпустку. При цьому, на їх думку, достатньою підставою для таких дій будуть сімейні обставини.

Тож якщо роботодавець готовий піти на зустріч своєму співробітнику і змінити у графіку період використання ним відпустки, працівник має написати відповідну заяву. У ній він також може висловити своє бажання одержати відпускні в терміни, визначені між ним і роботодавцем. Такі дії ми радимо виконати з тією метою, аби не порушити вимог законодавства щодо строків виплати відпускних.

Нагадаємо: в загальному випадку роботодавець зобов'язаний виплачувати відпускні не пізніше ніж за три дні до початку відпустки.

Держпраці наголосило, що аналогічно потрібно діяти і в тому випадку, коли працівник просить надати відпустку в стислі терміни.

Джерело: сайт управління Держпраці у Чернівецькій області.

Про випадки, коли роботодавець не вправі відмовити працівнику в наданні відпустки поза графіком відпусток, читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Аналітика, консультації, довідники для бухгалтера і вебінари в сервісі "Інтерактивна бухгалтерія"

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини