Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сплата мінімального ЄСВ гарантує повний місяць страхового стажу

27 червня 2019, 10:20
492
0
Реклама

Якщо особа відпрацювала 20 днів, але ЄСВ сплатили у розмірі не меншому, ніж мінімальний страховий внесок, то страховий стаж особі зарахують як повний календарний місяць. Про це застрахованим особам повідомив Фонд соцстраху.

Побоювання з'явились через те, що трудові відносини фактично становили 20 днів, а сплата страхових внесків зазначена як за 30 днів. Тому й виникло питання: яку кількість днів зараховують до страхового стажу?

Страховий стаж - це період (строк), протягом якого особа підлягала страхуванню у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та за який щомісяця сплачено нею та/або роботодавцем страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. До того ж страховий стаж обчислюють в місяцях, а не днях. Тому головне не скільки застрахована особа перебувала у трудових відносинах, а яку суму страхових внесків сплатили.

Джерело: сайт ФССУ.

Для підтвердження страхового стажу під час призначення матзабезпечення потрібні або форма № ОК-7, або дані про трудовий та страховий стаж "Індивідуальні відомості про застраховану особу". Що це за документи дізнаєтесь із матеріалу газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини