Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримати адресу для новобудови буде простіше

3 липня 2019, 09:00
1678
0
Реклама

1 липня почав діяти порядок присвоєння поштових адрес новозбудованим об'єктам. Він передбачає можливість присвоєння адрес об'єктам будівництва та об'єктам нерухомого майна за єдиними процедурами та на безоплатній основі:

- під час отримання будівельного паспорта забудови земельної ділянки або містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки;

- після отримання документа, що надає право на виконання будівельних робіт;

- після прийняття об'єкта в експлуатацію.

Отримати адресу об'єкта будівництва та нерухомого майна можна буде за 5 робочих днів. Присвоюють адресу відповідні органи місцевої влади - виконкоми сільської, селищної, міської ради, районні у місті Києві державні адміністрації, районні та обласні державні адміністрації.

Мінрегіон підготував наказ щодо затвердження порядку визначення реквізитів адреси об'єктів будівництва та об'єктів нерухомого майна і зараз він проходить погодження.

Експериментальний порядок присвоєння адрес об'єктам будівництва та об'єктам нерухомого майна діятиме до 31 грудня 2020 року. Його запровадження встановлено постановою КМУ №367.

Джерело: повідомлення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на Урядовому порталі

Чи платити податок на нерухомість за об'єкт незавершеного будівництва читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини