Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Від туроператорів та турагентів вимагатимуть більше фінансових гарантій

4 липня 2019, 15:00
354
0
Реклама

Минулого літнього сезону гостро постала проблема, пов'язана з невиконання туроператорами договірних зобов'язань перед туристами. Аби її вирішити Мінекоморозвитку розробило відповідний законопроект.

Запропоновано посилити фінансове забезпечення відповідальності туроператорів та турагентів. Він передбачатиме, що банківська гарантія або страхова сума за договором страхування цивільної відповідальності має бути не меншою 5 % від річного обсягу продажу туристичних продуктів туроператора (без урахування доходу від продажу авіаквитка, якщо послуга не включена до туристичного пакету) за попередній рік та від річного обсягу продажу туристичних продуктів (комісії) турагента за попередній рік.

Аби сприяти розвитку в'їзного та внутрішнього туризму та підтримувати вітчизняний туристичний бізнес набрання чинності норми щодо фінансового забезпечення відповідальності туроператора з в'їзного та внутрішнього туризму пропонують відтермінувати на рік з дня офіційного опублікування проекту цього Закону.

Підвищити надійність туроператорів та запобігти створенню нових туроператорів, з тих, яким було анульовано ліцензії, внаслідок виявлених порушень, пропонують завдяки появі норми, яка обмежить зайняття посади керівника туроператора особами, у яких відсутня бездоганна ділова репутація.

Ну і насамкінець будуть нові розміри штрафів за порушення суб'єктами туристичної діяльності законодавства про туризм.

Джерело: законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері туризму".

Для суб'єктів туризму корисним буде спецвипуск "ТУРИСТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини